deutsch  english    

Tips bij artrose

Steeds meer Nederlanders lijden aan chronische gewrichtsklachten. Zo hebben in Nederland maar liefst 800.000 mensen last van reumatoïde artritis (reuma) en lijden 1,2 miljoen mensen aan artrose. Door ontstekingen ontstaan er stijfheid en pijn in de gewrichten, waardoor de bewegingsvrijheid aanzienlijk beperkt kan worden.

In het boekje ‘Bewegen zonder pijn’ wordt op een toegankelijke manier beschreven wat artrose en reuma inhouden en er worden enkele nieuwe inzichten met betrekking tot de behandelingsmethoden bij chronische gewrichtsklachten gepresenteerd en uitgelegd.

Ondanks dat best veel mensen last hebben van artrose zijn er nog allerlei vooroordelen. Van ‘iedereen slijt toch’ tot ‘artrose is geen reuma’. We helpen zes mythes uit de wereld. Voor eens en altijd, hopelijk. Kijk hier als je meer wilt weten.

Bewegen is belangrijk als u artrose heeft. Het is goed voor uw gewrichten en kraakbeen, de pijn neemt vaak af en het helpt u af te vallen bij overgewicht of om op gewicht te blijven. Kies een activiteit of sport die bij u past, houd rekening met uw grenzen en voorkom overbelasting. Voor meer informatie over verantwoord bewegen kunt u hier terecht.

Bij Tacoyo kunt u op verantwoorde wijze bewegen. U kunt op eigen nivo meedoen en rekening houden met uw grenzen. Spieren worden versterkt en daarmee gewrichten ontzien. Daarnaast is Tacoyo gewoon leuk om te doen en leert u tevens om beter te ontspannen. Uw gezondheid en vitaliteit varen er wel bij! Kom gerust eens langs voor een proefles. Veel plezier!

Bewegen zonder pijn

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2017 november 21

NAAR BOVEN