deutsch  english    

Tips om je weerstand te verhogen

Wil jij dit najaar zonder zakdoek en hoest pastilles de dagen door komen? Lekker fit blijven en jezelf goed voelen? Dan is het zaak om nu goed voor je lijf te zorgen. Grote kans dat al die verkoudheden dan jouw deur voorbij gaan.

 

Slaap lekker veel

Onderzoek heeft aangetoond dat als je minimaal 8 uur per nacht slaapt, je drie keer minder kans hebt om verkouden te worden. Zorg dus dat je elke avond op een vaste tijd naar bed gaat. Vermijd mobiel, tv en tablet een half uur voordat je gaat slapen (blauw licht zorgt ervoor dat je minder snel melatonine aanmaakt en dus minder snel in slaap valt). Zorg voor een rustige, koele slaapkamer met katoenen beddengoed en ventileer je slaapkamer altijd. Een lekker avondritueel helpt ook om sneller in te slapen. Doe wat rustige yoga oefeningen of een ademhalingsoefening. 

 

Hou stress buiten de deur

Het klinkt als een inkopper, maar mensen met stress hebben veel meer kans om verkouden te worden. Probeer te relativeren, plan elke dag korte ontspanningsmomenten in je dag in. Ga elke dag naar buiten, lach en heb elkaar lief. Over dat liefhebben; onderzoek heeft aangetoond dat happy sex je immuunsysteem een boost geeft.

 

Sport een paar keer per week een half uur

Vaker kort sporten werkt beter dan in één keer 30 km hardlopen. Dus ga lekker naar buiten, fiets, wandel, doe aan TACOYO en werk je in het zweet. Je conditie is er ook bij gebaat.

 

Laat je lekker masseren

Een fijne massage is goed voor je. Alle afvalstoffen die in je spieren opgehoopt zijn, worden afgevoerd en het geeft je een weldadige ontspanning. Mensen die zich regelmatig laten masseren, zijn minder vaak verkouden.

 

Lach!

Als je lacht, maakt je lichaam het gelukshormoon oxytocine aan wat niet alleen zorgt voor een blij en gelukkig gevoel, het geeft ook je immuunsysteem een oppepper.

 

Eet je gezond

Sinaasappels, paddestoelen, uien, knoflook, prei, groene thee en ginseng geven je immuunsyteem een boost.
Suiker is daarentegen een killer voor je lijf. Hoe meer witte (geraffineerde) suiker je eet, hoe sneller je bloedsuikerspiegel stijgt. Dit vermindert de kracht van je witte bloedcellen. En die zijn nu net nodig om ziektekiemen aan te vallen. Eet natuurlijke suikers zoals fruit. Wil je een lekker en gezond tussendoortje? Probeer dan eens deze gezonde appeltaart cake.

 

Wil jij elke week je immuunsysteem een boost geven? Je lichaam versterken en ook leren spanning en stress weer los te laten? Dan is TACOYO echt wat voor jou. KOm eens ervaren wat het met je lijf doet. Kijk hier voor een training bij jou in de buurt. 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2022 oktober 02

NAAR BOVEN