deutsch  english    

Tips om te drinken tijdens Tacoyo

Een gezonde levensstijl is van groot belang als je sport. Door goed te drinken verbeter je je gezondheid en prestaties.

Tijdens Tacoyo verlies je het nodige aan vocht door transpiratie. De mate van transpireren is o.a. afhankelijk van de intensiteit van de training, het klimaat en de luchtvochtigheid (in de zaal), de kleding die je draagt en je conditie. Door te transpireren voorkom je dat de lichaamstemperatuur te veel oploopt. Ook als je relatief weinig zweet, verlies je toch vocht via verdamping. Ook adem je vocht uit. Het is daarom belangrijk om op tijd voldoende vocht te drinken. Als je merkt dat je dorst krijgt ben je eigenlijk al te laat. Er is dan al sprake van uitdroging. Dit heeft een negatief effect heeft op je functioneren (o.a. coördinatievermogen) en presteren.

Leer jezelf aan om met regelmaat te drinken. Vul je bidon van 750ml en zorg dat deze na een uur leeg is. Eigenlijk kun je al na de eerste serie oefeningen beginnen te drinken. Neem niet telkens hele kleine slokjes, maar probeer 100-150ml per keer te drinken, dit zorgt voor een snellere opname van het vocht door het lichaam. Als er na de training nog wat over is drink je dit op voordat je de laatste ontspanning in gaat. De rest van de vochtbehoefte kun je na de training aanvullen. Goed drinken na de training zorgt ervoor dat afvalstoffen beter hun weg kunnen vinden en voor een beter herstel.

Bij Tacoyo sport je in principe minder dan 1,5 uur. Alleen water drinken is dan voldoende! Zeker als je meedoet om ook af te vallen is het zonde om calorie- en suikerhoudende dranken tot je te nemen. Je bent immers bezig om calorieën kwijt te raken. Zorg dat je ook vóór het sporten voldoende hebt gedronken, ook dan is water prima.

Op de site van OptimaVita.nl kun je meer tips vinden op het gebied van voeding en leefstijl. Ook als je exact wilt weten wat jouw vochtbehoefte is. Of als je wilt weten wat je moet drinken tijdens een XL training Tacoyo. Wil je meer tips over een gezonde leefstijl kijk dan op de site van Voorkom Blessures.nl.

Goed drinken én bewegen en ontspannen voor je gezondheid? Volg een vrijblijvende proefles Tacoyo! Hier vind je een club bij jou in de buurt.

Bidon Tacoyo

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 oktober 17

NAAR BOVEN