deutsch  english    

Tips om te ontspannen tijdens vakantie

Vakantie is een heerlijke periode. Je hebt plannen gemaakt om er even helemaal tussenuit te gaan, om helemaal te ontspannen en los te komen van de alledaagse beslommeringen. Maar éénmaal op de vakantieplek aangekomen blijkt ontspannen toch vaak lastiger dan je van te voren gedacht had. Lastig? Met deze tips kom je sneller in die vakantie vibe op de plaats van bestemming.

De onrust zit nog in je hoofd en in je lijf en gedachten over je werk gaan nog door je hoofd. Je lichaam is nog in de actiestand en je hebt toch een paar dagen nodig om tot rust te komen en echt te kunnen ontspannen.

1) hou de eerste paar dagen nog het ritme van thuis aan. Zo is de overgang naar de relax modus wat makkelijker.

2) niks doen werkt niet omdat je nog te veel stresshormonen in je lijf hebt. Als je gaat wandelen of fietsen, raak je ze sneller kwijt.

3) laat je werk achter je en je zakelijke telefoon of laptop thuis. Alleen dan kun je pas echt ontspannen. Ook jij bent vervangbaar...

4) laat collega's en klanten op tijd weten wanneer jij niet bereikbaar bent. En zonder jou lopen dingen ook echt wel door.

5) doe op vakantie alleen dingen die je echt leuk vindt. Laat 'moeten' thuis. 

6) sta eens stil bij je leven. Wat wil je? Hoe zie jij je toekomst? Het is een mooie tijd om de balans eens op te maken.

7) geef elkaar de ruimte om van de werkstand naar de vakantie stand te gaan. Zo voorkom je irritaties en opgekropte gevoelens.

8) neem waar als een kind die de wereld ontdekt. Daar krijg je fijne gedachten van en dat ontspant dan weer heel erg goed.

9) doe het rustig aan. Ja, er is veel te zien en te doen, maar moet dat allemaal in die tijd dat jij daar bent? Laat ook eens regelmatig de boel de boel en duik je hangmat in met een goed boek.

10) denk alvast na over je terugkomst. Ga je dingen anders doen? Zorg dat je weer rustig terug aan het werk kunt. Zo geniet je nog langer van dat heerlijke vakantiegevoel.

 

Bron: ggz

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 augustus 02

NAAR BOVEN