deutsch  english    

Tips om voorjaarsmoeheid aan te pakken

Het voorjaar is al weer een paar maanden geleden begonnen. Veel mensen worden heel blij van dit seizoen. Sommige mensen voelen zich echter juist moe en futloos en hebben een gebrek aan energie. Als je ieder voorjaar moe bent kun je wellicht spreken van een seizoensgebonden depressie.

Wanneer spreek je van voorjaarsmoeheid of een seizoensgebonden depressie?
- als je er elk jaar last van hebt
- als de klachten minimaal twee weken duren
- als je naast je vermoeidheid je ook wel eens somber voelt, terwijl je daar in de rest van het jaar geen last van hebt.

Hoe komt het dat je hier last van hebt?
Dit komt door de veranderende hoeveelheid licht gedurende de seizoenen. Hierdoor kan je dag/nacht ritme verstoord raken met de klachten als gevolg. Het hormoon melatonine speelt hier een rol bij. 

 

Wat kun je zelf doen?
- herken stress en leer er goed mee omgaan
- zorg voor een goede balans tussen spanning en ontspanning.
- beweeg! Bewegen versterkt je lichaam én je geest.

Bron: Gezondheidsnet

 

Wil je niet alleen lezen, denken of praten over bovenstaande tips? TACOYO brengt ze in de praktijk! Tacoyo is een intervaltraining op muziek die in- en ontspanning afwisselt en je leert om bewust te worden van de stress die je opbouwt. Al doende leer je lichaamssignalen te herkennen. Bewegen én ontspannen in één methode! Lichaam en geest varen er wel bij. Na een training TACOYO ga je ontspannen en bruisend van energie weer naar huis. Ook eens ervaren? Gewoon DOEN! Hier kun je terecht voor een club bij jou in de buurt. Veel trainingen gaan online of buiten gewoon door. Veel plezier en vitaliteit toegewenst!

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 mei 31

NAAR BOVEN