deutsch  english    

Tips voor beter omgaan met drukte

Druk, druk,druk. Wie ervaart het niet? Bij drukte is het inlassen van een micropauze van wezenlijk belang om minder stress en meer vitaliteit te (gaan) ervaren. Door in- en ontspanning af te wisselen (het zgn. golven) verminder je je stress. Herstellen tijdens en ook na gedaan te hebben. Dit wordt ook duidelijk met de metafoor van de houthakker. Mensen die geen tijd vrij maken voor ontspanning zijn net zo kortzichtig bezig als de houthakker die nooit stopt om zijn bijl te slijpen.

Alleen met voldoende herstel en rust blijf je ‘scherp’ zodat je op de momenten dat het nodig is (werk, sport of thuis) ook efficiënt kunt zijn en energie overhoudt voor het doen van leuke dingen. 

Bijvoorbeeld door tussen de bedrijven door even een ademhalingsoefening uit te voeren: “adem iets langer uit”, laat spanning los en cirkel met je schouders.

Tacoyo biedt een unieke oplossing binnen de sportschool. Het is een anti-stress- groepsles op muziek. Ook als metafoor voor het dagelijks leven. In- en ontspanning (leren) afwisselen. Met plezier golven, op eigen niveau en daarbij handvatten krijgen voor minder stress en meer vitaliteit!

Kennismaken met Tacoyo? Kijk hier voor een proefles bij jou in de buurt. Veel plezier!

Druk druk

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 juli 01

NAAR BOVEN