deutsch  english    

Uit je hoofd en in je lichaam

"Voel je lichaam, je lijf. Zo vaak je er maar aan denkt: voel je lichaam bij wat je doet waar je ook gaat, daar ben je – met op de eerste plaats je lijf. Als je je handen gebruikt: voel je handen en vingers als je zit: je zitvlak en misschien je rug, je benen bij het lopen je voeten als je denkt of praat.... en als je er op verdacht bent: bij spanning en emoties: voel waar je het in je lichaam voelt ...terwijl je gewoon je dingen blijft doen".

Oosterlingen richten zich vaker op de adem, ze zijn in het algemeen vanzelfsprekender geaard. Wij westerlingen worden sterk naar ons hoofd getrokken en zeker op het werk - gedachten, meningen, oordelen, opwinding.

Daarom: uit je hoofd en op naar ons lijf!"*

Tacoyo geeft als intervaltraining voor lichaam en geest vanzelfsprekend ook aandacht aan het lichaam. Vooral ook door elk interval af te sluiten met een ontspanningsmoment. Lichaam en geest komen meer in balans door vaker even stil te staan bij wat is. Wat is gewoon laten zijn, zonder direct te oordelen. Even aarden en de basis verzorgen. Dat scheelt veel stress.

Ook eens ervaren wat het is om in- en ontspanning af te wisselen? In plaats van maar door blijven gaan? Uit je hoofd en meer in je lijf. Maak kennis met Tacoyo! De meeste trainingen gaan online of buiten gewoon door. Kijk hier voor een training bij jou in de buurt en kom gerust langs voor een proefles.

Wil je weten welke producten Tacoyo nog meer heeft? Let's Work Be Proud is de tak van Tacoyo Nederland voor alle organisaties in Nederland. Wil je de principes van TACOYO ervaren op het werk? Wil je onze andere vitaliteitsprogramma’s ontdekken? Ook online seminars zijn mogelijk.

 *Tekst: Frank Vernooij | Mindfulness in het St. Antonius Ziekenhuis

Uit je hoofd, in je lijf

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 juni 16

NAAR BOVEN