deutsch  english    

Uitval door stress voorkomen

Voor het eerst zijn dit jaar meer mensen uitgevallen voor de arbeidsmarkt door psychische klachten dan door lichamelijke.

Dit schreef Trouw vorige week woensdag op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vijftien jaar geleden was het aandeel van arbeidsongeschikten met een psychisch probleem nog 30 procent. Het zijn vooral tieners die kampen met psychische problemen: 85 procent van de ruim 72.000 arbeidsongeschikte jongeren onder de 25 jaar zit thuis vanwege stress, depressiviteit of een ontwikkelingsstoornis.

Volgens Jan Derksen, hoogleraar klinische psychologie, "moeten we als samenleving in de opvoeding, het onderwijs en op de werkvloer - vooral proberen te voorkomen dat mensen worden afgekeurd."

Hier kun je lezen wat er met de hersenen gebeurt als je elke dag net even te veel stress ervaart. Mensen worden onder stress sneller ziek.

Tacoyo is een anti-stress training en leert om in- en ontspanning op een unieke wijze af te wisselen. Op eigen niveau heerlijk bewegen op muziek om het totale lichaam aan te spreken én op tijd ook weer ontspannen voor het herstel van lichaam en geest zodat de draagkracht uiteindelijk vergroot wordt. Wil je ook leren omgaan met stress en voorkomen dat uitval dreigt? Hier kun je terecht voor een proefles Tacoyo. Veel plezier!

Balans tussen werk en prive

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2015 mei 26

NAAR BOVEN