deutsch  english    

Verplicht sporten met het complete kantoor

In Stockholm, Zweden zetelt het hoofdkantoor van het sport- en ondergoedmerk van voormalig toptennisser Björn Borg. Alle 60 medewerkers worden verplicht (!) om elke vrijdagmiddag mee te doen met de wekelijkse fitnessklas. "Doe je niet mee, dan moet je maar opstappen," aldus CEO Henrik Bunge. 

Ook in Nederland wordt het belang van sporten en bewegen steeds belangrijker gevonden binnen het bedrijfsleven en ook de overheid stimuleert bedrijven en werknemers tot sportiviteit. Heel terecht natuurlijk! Maar zover als de Zweden gaan we hier nog niet, maar dat kan misschien nog wel komen. 

Henrik Bunge heeft sporten tijdens werkuren verplicht gesteld sinds 2016. "Wie niet meedoet, maakt geen onderdeel uit van de bedrijscultuur. En moet maar opstappen," zo heeft hij verklaard. Tot nu toe is er echter nog niemand vertrokken omwille van die verplichting," zegt hij in de volle overtuiging dat sporten zijn werknemers gelukkiger én productiever maakt. Daar kan TACOYO zich goed in vinden, want dat verklaren we al jaren uiteraard. Zelfs de cijfers van Björn Borg zijn vooruit gegaan. Dus het is leuk om te lezen hoe de invloed van sporten positief bijdraagt tot op bedrijfseconomisch niveau.

TACOYO heeft met de TACOYO Lifestyle Challenge - Fit en ontspannen in 100 dagen - nu zelfs hét perfecte programma in huis, wat voor zowel de sportschool als op de werkvloer de perfecte workout geeft, inclusief de bekende TACOYO ontspanningsmomenten uiteraard. De challenge zoomt in op Voeding, Ontspanning én Bewegen en kan voor groepen op het bedrijf worden ingezet. Uiteraard gewoon in een vrijwillig kader. ;-) 

Denk je dat het ook echt wat voor binnen het bedrijf waar je zelf werkt is? Tip je werkgever, neem gerust contact met ons op of kijk eens verder op de speciale website: www.100dagen.nl 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2018 maart 05

NAAR BOVEN