deutsch  english    

Vitaal aan het werk - 7 voordelen van positief denken over je werk

De kracht van positief denken, daar is enorm veel over geschreven. Onder andere dat het ziek worden voorkomt. Maar, weet je dat positiviteit je ook in je werk kan helpen? Immers, je brengt een groot deel van je leven door op je werk. Dan kun je er maar beter het beste van maken. Want, vind je het niet leuk? Denk je er negatief over? Dan put het je uit. Het beïnvloedt je prestaties, maakt je niet geliefd bij collega’s, zorgt voor stress, leidt tot ziekteverzuim etc.

Als je positief denkt, voel je je niet alleen beter, je straalt het ook uit. En zo beïnvloed je ook andere mensen. Het wil niet zeggen dat je nooit meer tegenslagen in je leven zult moeten verwerken, maar je gaat er gewoon anders mee om.

Als je positief denkt over je werk, heeft dat de volgende voordelen:

- je hebt een positieve werkhouding. Je steekt de handen uit de mouwen, mensen werken graag met jou samen en ook je baas is tevreden over jou.

- je boekt betere resultaten doordat je kansen ziet en die ook pakt.

- jouw positieve werkhouding zorgt ervoor dat jij fluitend de dag doorkomt en niet 's avonds uitgeput op de bank beland.

- collega's waarderen jouw werk en jou als persoon. Mensen werken nu eenmaal graag samen met een positief iemand.

- je hebt volop energie. Niet alleen in je werk, maar ook om in je vrije tijd leuke dingen te doen.

- je heb minder of geen stress. Negatieve dingen blijven niet aan jou plakken. Dat zorgt voor ruimte in je hoofd en minder ziekteverzuim.

Krijg jij deze voordelen niet uit je werk? Misschien is het dan tijd om eens kritisch te kijken of je daar nog wel op je plek zit. 

 

Bron: Sonneveld opleidingen

 

Ook TACOYO heeft als doel om je te helpen meer vitaal in je werk en leven te staan. Door in- en ontspanning op unieke wijze af te wisselen en aandacht te geven aan het Trainen van lichaam en geest, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en het leren Omgaan met stress. Kom gerust eens langs voor een proefles. Wellicht voor jou de eerste stap naar een meer vitaal leven. Veel plezier!

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 november 15

NAAR BOVEN