deutsch  english    

Vitaal ouder worden

Er zijn overtuigende bewijzen dat lichamelijke problemen op oudere leeftijd niet zozeer het gevolg zijn van veroudering alleen maar wel de opeenstapeling van de effecten van een ongezonde leefstijl (Dr. Van Walburg, directeur van het Trimbosinstituut, 2010)

Tacoyo heeft afgelopen maandag een workshop gegeven in het Beatrixziekenhuis te Gorinchem en georganiseerd door de zorgroep Rivas/VGZ. De workshop had als titel: "Langer Vitaal Blijven met Tacoyo". Het doel was het aanbieden van gezonde leefstijlfactoren voor een gezonde leefstijl.

Tijdens deze actieve workshop werd kennis gemaakt met Tacoyo door actief te bewegen én te ontspannen op muziek. Aandacht werd zo gegeven aan het aanpreken van spierkracht, souplesse, uithoudingsvermogen en balans. Spelenderwijs werd kennis gemaakt met het unieke golf-principe: het bewust afwisselen van in- én ontspanning voor een beter omgaan met stress en spanning in het dagelijks leven. Al doende genieten tijdens een muzikaal feestje. Zo is bewegen én ontspannen erg leuk om te doen en veel makkelijker om vol te houden. Met het toepassen van de principes van Tacoyo langer vitaal blijven.

Dinsdag 24 november verzorgt Tacoyo nog een keer deze workshop. Hier kunt u terecht voor informatie. Rivas/VGZ financiert het programma. Eigenlijk een unieke aanpak voor onze westerse gezondheidszorg. Het promoten van duurzame inzetbaarheid van de verzekerden vanuit het principe; voorkomen is beter dan genezen. Gezondheid staat voorop, net als bij Tacoyo!

Ook kennismaken met Tacoyo? Hier kunt u terecht voor een proefles. Veel plezier en een goede gezondheid toegewenst!

Jong van Geest

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2015 november 21

NAAR BOVEN