deutsch  english    

Vitaal ouder worden

Tacoyo heeft afgelopen maandag een workshop gegeven in Papendrecht tijdens een voorlichtingsavond welke georganiseerd werd door de Rivas Zorggroep in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ. De workshop had als titel: "Langer Vitaal Blijven met Tacoyo". Het doel was het aanbieden van gezonde leefstijlfactoren voor een gezonde leefstijl.

Er zijn overtuigende bewijzen dat lichamelijke problemen op oudere leeftijd niet zozeer het gevolg zijn van veroudering alleen maar wel de opeenstapeling van de effecten van een ongezonde leefstijl (Dr. Van Walburg, directeur van het Trimbosinstituut, 2010).

Tijdens de actieve workshop werd kennis gemaakt met Tacoyo door actief te bewegen én te ontspannen op muziek. Aandacht werd zo gegeven aan het aanpreken van spierkracht, uithoudingsvermogen, souplesse en balans. Spelenderwijs werd kennis gemaakt met het unieke golf-principe: het bewust afwisselen van in- én ontspanning voor een beter omgaan met stress en spanning in het dagelijks leven. Al doende genieten tijdens een muzikaal feestje. Zo is bewegen én ontspannen erg leuk om te doen en veel makkelijker om vol te houden. Met het toepassen van de principes van Tacoyo kun je langer vitaal blijven.

De avond werd gefinancierd door Rivas Zorgroep/VGZ en is een unieke aanpak te noemen voor onze westerse gezondheidszorg. In plaats van miljarden te stoppen in het repareren van klachten en ziektes ligt de nadruk op voorlichting en het promoten van duurzame inzetbaarheid van de verzekerden vanuit het principe; voorkomen is beter dan genezen. Niet de ziekte maar de Gezondheid staat voorop, net als bij Tacoyo!

Ook kennismaken met Tacoyo? Hier kunt u terecht voor een proefles. Veel plezier en een goede gezondheid toegewenst!

Vitaal Ouder Worden

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2017 februari 15

NAAR BOVEN