deutsch  english    

Voel je lekker in je vel met deze 5 planten

We zijn allemaal emotionele wezens, zelfs diegene die schijnbaar niet beïnvloed worden door emoties. Denk jij wel eens na over alle emoties die je ervaart?

 

We kunnen niet negeren dat er, zoals alle dingen in het leven, goede en slechte aspecten zijn en dat geldt ook voor emoties. Er zijn goede emoties die ons elke dag vullen met optimisme en andere die precies het tegenoverstelde doen en ons verlammen en ons vullen met angst en onzekerheid.
 
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat negatieve emoties niet omslaan in stress en daarmee je kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Daarvoor kun je natuurliljk je geest gebruiken om dit te voorkomen. De geest is zó krachtig, dat als je hem met positieve gedachten vult, je minder bevattelijk bent voor stress en daarmee zal je kwaliteit van leven beter worden. Maar uiteraard kun je ook andere zaken inzetten om je emoties positief te beïnvloeden. Sommige daarvan zijn heel geduldige heelmeesters! 

Zo heeft moeder natuur ons planten gegeven die het emotionele welzijn kunnen helpen. We sommen er vijf op die je daarmee kunnen helpen met hun geur en fijne energie, welke voor veel mensen een zalvende en rustgevende werking op hun emoties geeft. 

Welke planten hebben deze bevorderlijke werking?

Hieronder 5 planten die je kunnen helpen om een relaxter, harmonieuzer leven te leiden. Je zou uiteraard wel moeten onthouden dat je nooit teveel ervan binnenkrijgt. En als je ook maar enigszins twijfelt met betrekking tot de consumptie, neem dan contact op met een professionele dokter die verstand heeft van dit onderwerp, vooral als je momenteel al medisch behandeld wordt.

Melisse

melisse-voor-stress

Deze plant staat ook wel bekend als citroenbalsem en bevat antispasmodische eigenschappen. Daarom wordt het ook wel gebruikt om mensen die flauwgevallen zijn weer bij te brengen en als een natuurlijke ontspanner. Het wordt gezien als een ontspanningsplant, die gebruikt kan worden voor stress, droefheid, angst en slapeloosheid en het is goed voor het verlichten van spasmen in het spijsverteringsstelsel.

Lavendel

Bevat anxiolytische en ontspannende effecten en het is ook erg goed voor het behandelen van migraine, stress, vermoeidheid, depressie en het helpt mensen om te slapen. Het wordt zowel intern als extern gebruikt, maar vandaag de dag wordt voornamelijk voor het laatste gekozen door middel van aromatherapie, essentiële oliën of lavendelbloemen.

Bernagie

Om stress en nervositeit te verlichten, kan je dit kruid gebruiken door middel van een infusie, waarbij je één eetlepel gedroogde bernagieblaadjes per glas water gebruikt. Drink het een paar keer per dag. Gebruik deze plant niet te lang voor een behandeling en als je zwanger bent moet je deze plant vermijden. Daarnaast is het ook niet aanbevolen voor kleine kinderen. Gebruik het niet overmatig.

Valeriaan

valeriaan-voor-slapeloosheid

Dit kruid bevat kalmerende eigenschappen en is een uitstekende hulp voor nervositeit en depressieve stoornissen. Het zorgt er ook voor dat je makkelijker in slaap valt. Je mag het niet gebruiken tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding en je zou het ook niet aan kleine kinderen moeten geven (neem altijd contact op met een arts voordat je deze medicatie toepast op je kind). Meng het niet met andere medicijnen die dezelfde of vergelijkbare effecten hebben.

Het is niet aanbevolen om valeriaan tijdens de dag te gebruiken, als je een baan hebt waarbij je veel moet concentreren of erg voorzichtig moet zijn. Gebruik het voordat je naar bed gaat om problemen te voorkomen en geniet van de eigenschappen zonder ongemakken.

Kamille

Kamille biedt rustgevende voordelen dankzij zijn zachte ontspannende effect. Voor gevallen van nervositeit en slapeloosheid is het erg goed om een infusie met gedroogde kamillebloemen te maken.

Je kan ook een bad met een kamille-infusie nemen. Maak de infusie met gedroogde bloemen en voeg ze toe aan je badwater. Of je kan in plaats van een infusie 15 druppels essentiële kamille-olie gebruiken.

Het gebruik van dit kruid is verboden voor personen die hier allergisch voor zijn. Je moet eerst contact opnemen met een dokter voordat je deze infusie consumeert als je zwanger bent of als je het aan je kleine kinderen wilt geven.

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 april 12

NAAR BOVEN