deutsch  english    

Waarom lachen zo gezond is

Lachen is gezond. Als je lacht, gebruik je zelfs meer spieren dan een gemiddelde workout. Lachen maakt je blij, er komen hormonen vrij waar je je beter van gaat voelen en je steekt iedereen in je omgeving aan met je blije gezicht. Je bent als het ware een lichtje in de duisternis.

Er is veel onderzoek gedaan naar lachen. En lachen werkt aanstekelijk. In één onderzoek begint een man te lachen in een volle metro. In het begin kijkt iedereen nog een beetje ongemakkelijk om zich heen. Begint wat mee te glimlachen, te gniffelen. Maar na een minuut lacht de hele coupé onbedaarlijk mee. Iedereen is blij en verlaat met een grote glimlach weer de metro. Dat is wat lachen kan doen. Je start een positieve vibe die niet alleen goed werkt voor jou, maar voor je hele omgeving. 

Wil je meer weten over lachen? Hoe het werkt in je lijf, waarom het zo gezond is en wat jij eraan kan doen om meer te lachen? Lees dan dit interessante artikel en maak van jouw dag een dag met een grote glimlach.

Lachen en een Tacoyo training hebben veel gemeen. Klinkt gek? Nee, het is heel simpel; Als je lacht, adem je uit. En daardoor ontspant het. Tijdens de Tacoyo training maken we gebruik van dit principe; we focussen op het langer maken van de uitademing. Want als je je uitademing langer maakt dan je inademing, ontspant je lichaam.

lachen is gezond

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 december 12

NAAR BOVEN