deutsch  english    

Wandelen is gezond, maar doe er wel iets bij!

Een nieuwe studie in het British Journal of Sports Medicine suggereert dat wandelen de beste en effectiefste manier is om de gezondheid te stimuleren. Vooral het lid worden van een wandelclub motiveert om ook daadwerkelijk te gaan doen.

Wandelen in groepsverband leidt tot een daling van de hartslag in rust, bloeddruk, lichaamsvet en cholesterol. Ook hebben wandelaars een betere long-hartcirculatie en voelen zij zich lichamelijk fitter en minder depressief. Ook veroorzaakt wandelen nauwelijks blessures of verwondingen. Vergeleken werd met diegenen die op de bank bleven zitten.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen stelt daarbij echter in de Volkskrant dat het nog beter is om er iets bij te doen. Het verbeteren van spierkracht en het coördinatievermogen gebeurt met wandelen onvoldoende.

Bewegen (wandelen) is gezond en altijd beter dan inactiviteit maar doe er echter wel iets bij; Tacoyo beoefenen is nog beter!

Tacoyo is bij uitstek een methode die meerdere facetten in zich verenigt. Aandacht wordt gegeven aan de long-hartcirculatie voor een betere conditie, maar ook aan spierkracht, coördinatie en lenigheid voor meer fitheid. Daarnaast wordt geleerd te ontspannen voor meer vitaliteit. Blessures doen zich niet voor en samen doen in een groep en op muziek stimuleert.

Maak hier een afspraak voor een proefles bij een club bij jou in de buurt. Veel plezier en gezondheid toegewenst!

 

Alleen wandelen is niet genoeg

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2015 februari 09

NAAR BOVEN