deutsch  english    

Wat je moet weten over spierkramp

Velen onder ons hebben het wel eens meegemaakt: spierkramp! Je bent lekker aan het sporten en je flow wordt abrupt onderbroken door kramp in je hamstring of tijdens een pittige beklimming schiet er ineens kramp in je kuit. Anderen hebben juist spierkramp na het sporten. Of de kramp schiet er plotseling s'nachts in. Heftige pijn!

Op de site van GezondheidsNet beantwoordt fysiotherapeut Mark Chen vijf vragen over spierkramp. Goed om te weten!

Tijdens de trainingen van Tacoyo wordt regelmatig de nadruk gelegd op het drinken van water. Hiermee hydrateer je je lichaam en wordt de kans op het voorkomen van kramp kleiner. Ook een goede warming-up is van belang evenals het afwisselen van in- en ontspanning. Wil je Tacoyo ook eens ervaren? Veel trainingen gaan nu online en buiten gewoon door. Hier kun je terecht voor een club bij jou in de buurt. Veel plezier!


Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Let's Work Be Proud is de tak van Tacoyo Nederland voor alle organisaties in Nederland. Wil je de principes van TACOYO ervaren op het werk? Wil je onze andere vitaliteitsprogramma’s ontdekken? Ook online seminars zijn mogelijk.
 

Spierkramp

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 juni 06

NAAR BOVEN