deutsch  english    

Wat vinden onze leden van Tacoyo

Ineke Peetoom uit Marken

Van Tacoyo word ik blij, om diverse redenen.
Ik hou van bewegen en voel me rijk en dankbaar met het feit dat ik een gezond lichaam heb. In mijn werk, maatschappelijk werk voor mensen met een handicap of chronische ziekte, zie ik wat het betekent als je dit niet (meer) kunt. Toch stimuleer ik mensen te blijven bewegen, vanuit hun eigen mogelijkheden.
Bewegen op muziek geeft mij zoveel extra:(bijna) iedere zaterdag is het een verrassing welke muziek er gekozen is, een variatie van stijlen, 'gouwe ouwe' en vooral ook actuele muziek. Een gratis concert, waar ik vaak tips van meeneem!

Muziek versterkt eigenlijk alles: het bewegen, zowel de inspanning als de ontspanning, maar ook je gevoel. Ook dat 'stroomt meer' tijdens de oefeningen, waardoor de bewegingen in beide kanten (de inspanning en de ontspanning) versterkt gestimuleerd worden, zonder dat je dat zo bewust hoeft te doen.
Het is sowieso heerlijk om een uur en een kwartier per week geleid te worden en zelf niet te hoeven nadenken!

Ook blij word ik van een Tacoyotrainer die enthousiast les geeft, uitstraalt zelf plezier te hebben in bewegen en het lesgeven en daarmee ook een belangrijke bijdrage heeft aan de sfeer in de les.
En in bijna iedere les zit wel een interessant onderwerp(je) of toelichting op het belang of effect van een bepaalde oefening. Ik merk dat ik regelmatig dit soort informatie met anderen deel.

Onlangs heb ik mijn 'Tacoyo vaardigheden' heel praktisch kunnen toepassen: op reis door Nepal maakte ik een trektocht van 7 dagen door de bergen. Een behoorlijke inspanning, naar een hoogte van 3200 meter, over veelal steile paden. Regelmatig stopte ik even voor een 'herstelmomentje', slechts een paar minuten, om mijn hartslag en ademhaling wat te kalmeren om daarna de tocht weer te hervatten.

Ik zit nu 6 á 7 jaar op Tacoyo, heb al diverse mensen enthousiast gemaakt om ook op Tacoyo te gaan, sta er graag vroeg voor op in het weekend, en kom blij weer thuis!
Mijn aanbeveling om op Tacoyo te gaan is een 10, omdat ik zelf zo enthousiast ben. Ik betrap mezelf bijna op zendingsdrang om het een ander aan te raden.

klik verder om meer reactie´s van leden te lezen...

Laat je overtuigen en neem eens een proefles! 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2018 mei 01

NAAR BOVEN