deutsch  english    

Wel of niet sporten met spierpijn

Mag je trainen als je nog spierpijn hebt van de vorige training? Na het sporten kun je last hebben van spierpijn. Dat kan meteen gebeuren, maar de spierpijn kan ook pas na één of twee dagen erger worden.

Ilona Meernink beschrijft hier dat de later optredende spierpijn vooral optreedt na zware belastingen waarbij de spieren worden 'uitgerekt' terwijl ze actief zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een berg afloopt.

Als je spierpijn hebt, kun je het beste rustig aan doen. Ga niet helemaal niets doen, dat is ook niet goed. Beweging bevordert de doorbloeding en het herstel van de spieren. Train niet te zwaar en belast andere spieren dan de spieren waarin je spierpijn hebt.

Tacoyo zorgt er in haar trainingen voor dat overbelasting wordt voorkomen. Tijdens de intervaltraining is er sprake van de nodige afwisseling en waarbij alle spieren van het lichaam aan bod komen. Vooral ook de ontspanningsmomenten voorkomen een chronische (over)belasting. Aan het einde van de training volgt een heerlijke langere ontspanning voor een optimaal herstel. Ook eens ervaren? Kijk hier voor een club bij jou in de buurt.

Sporten met spierpijn

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2016 maart 20

NAAR BOVEN