deutsch  english    

Wereld waterdag

Onze aarde bestaat voor 75% uit water en het is een essentieel deel van ons overlevingsproces. Het is dus heel belangrijk om goed met water om te gaan. De Verenigde Naties dachten daar in 1992 precies zo over, dus besloten zij naar aanleiding van een milieuconferentie een Dag op te richten. Sindsdien vieren we Wereld Waterdag ieder jaar op 22 maart.

Op deze Dag worden overheden opgeroepen om acties te ondernemen om de bevolking schoner en veiliger (en soms gewoon meer) drinkwater aan te bieden. In veel plaatsen op de wereld ontbreekt een goede voorziening van deze fundamentele levensbehoefte namelijk, en op Wereld Water Dag proberen instanties wereldwijd hier een oplossing voor te verzinnen.

En wij hebben ook water nodig. Elke cel van ons lichaam bestaat uit water. Alle processen die in je lijf plaatsvinden, gebeuren met water. Wist je dat ons lichaam voor 70% uit water bestaat? Je hebt per dag zo'n 1,5 tot 2 liter water nodig om te overleven. Dit kan zijn in de vorm van (ongezoete) koffie of thee of gewoon water. Limonade telt niet mee, daar zit teveel suiker in.

En wij hebben natuurlijk ook water nodig voor onze Aqua-tacoyo lessen! Helaas zijn de zwembaden nu nog dicht, maar als het straks weer kan, is het heel fijn om de les in schoon en warm water te doen. Je ligt immers nergens zo ontspannen als in het water. Veel TACOYO trainingen gaan nu online gewoon door. Wil je ook eens meedoen en kijken of het bij je past? Kijk hier voor een trainer die je aanspreekt. Enne...zet je fles water maar klaar want je gaat lekker zweten!

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 maart 22

NAAR BOVEN