deutsch  english    

Werkstress een veelkoppig monster, pak het aan!

Een beetje stress kan helemaal geen kwaad. Het is zelfs goed zijn voor de leerprestaties, het onthouden van belangrijke gebeurtenissen en het maakt je zelfs socialer. Wellicht herken je hier iets in. Voor belangrijke optredens is iedereen wel een beetje gespannen. Niet altijd even leuk, maar je weet dat het over gaat op het moment dat je er staat. En inderdaad kun je dan heel alert en scherp zijn. Meestal zijn dit momenten waar ik zelf mee heb ingestemd en vaak is er achteraf een moment van rust en ontlading.

Anders is dit natuurlijk als je deze stressmomenten aan één stuk door ervaart. Bijvoorbeeld doordat er steeds meer werk bij komt in steeds minder tijd en zonder dat er handvatten zijn geboden om het werk efficiënter of met meer deskundigheid uit te voeren. Of als er constant een vervelende werksfeer heerst, doordat teamleden niet goed met elkaar overweg kunnen en niet bereid zijn daar iets aan te doen. Of als administratieve lasten toenemen, zonder dat de zin er van is duidelijk gemaakt. Of het werk te moeilijk of het productieproces te snel gaat voor je en je te weinig pauzes krijgt om op adem te komen. Of als je niet wordt gewaardeerd. Of privéomstandigheden zo heftig zijn, dat je eigenlijk niet kunt werken, maar geen vrij kunt nemen.

Maurice Limmen, voorzitter van het CNV, vertelt hier verder.

Vul de vragen in over stress op je werk en laat ons weten hoe er op jouw werkvloer wordt omgegaan met werkdruk.

Tacoyo helpt om de stress aan te pakken. Leren omgaan met stress door in- en ontspanning af te wisselen. Leer je stressniveau te balanceren met voldoende ontspanning! Klik hier voor een vrijblijvende proefles Tacoyo. Veel plezier en balans toegewenst!

Werkstress

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2015 november 15

NAAR BOVEN