deutsch  english    

Weten hoe gezond je bent met de gezondheidscheck

Steeds meer mensen willen een preventief medisch onderzoek en gaan daarom naar het buitenland voor zo’n check. Deze week kwam in het nieuws dat minister Edith Schippers van Volksgezondheid preventief medisch onderzoek makkelijker wil maken. 

Hier staat dat Schippers vindt dat mensen zelf moeten kunnen kiezen voor een controle, maar wil wel dat de voorlichting erover goed moet zijn. Ook hier wordt vermeld dat de gezondheidscheck makkelijker moet worden.

Als sinds 2007 zijn de Nederlandse werkgevers verplicht een preventief gezondheidsonderzoek aan te bieden aan haar medewerkers, als die daar om verzoeken. De verplichting vloeit voort uit de Arbeidsomstandighedenwet. Het Preventief Medisch Onderzoek is hier een voortvloeisel van.

Onlangs is ook de site Persoonlijke Gezondheidscheck opgezet om tegemoet te komen aan de wens van velen. Leer er hier meer over.

Wil je meer weten over de gezondheidscheck? Hier worden de voor en tegens van vermeld.

Wil je geen MRI of CT scan dan is computerdiagnostiek een alternatief. Dit is een diagnostische methode die inzicht geeft in het (dis)functioneren van je lichaam.

Met de toenemende kosten in de gezondheidszorg is het een goede zaak als een ieder de regie van eigen gezondheid en leven meer in de hand neemt en krijgt. Meer eigen verantwoordelijkheid nemen en vaardigheiden verkrijgen om de gezondheid te beïnvloeden om in balans te komen en te blijven.

Tacoyo helpt bij het verkrijgen van de eigen regie en vaardigheden om je eigen balans te verbeteren. Wil je ook jouw gezondheid en vitaliteit verbeteren? Je bent van harte welkom om een proefles te komen volgen. Kijk hier voor een overzicht van clubs bij jou in de buurt. Veel plezier en een goede gezondheid toegewenst!

 

 

 

Gezondheidscheck

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2015 oktober 05

NAAR BOVEN