deutsch  english    

zeven tips om de week goed te beginnen

Heb jij op maandag weer zin om de nieuwe week te beginnen? Of duik je liever terug je bed om het weekend nog even te verlengen. Met deze zeven tips start jij je week goed en is het voor je het in de gaten hebt alweer weekend!

 

1. zet je leven op een rijtje

Gebruik de maandagochtend om orde op zaken te stellen. Wat wil je deze week afhebben en wat speelt er allemaal in je leven? Even orde in de chaos scheppen dus.

2. stel doelen voor de komende week

Stel maximaal drie doelen voor je zelf die ook haalbaar zijn in 5 dagen. Niks is zo lekker als iets af kunnen vinken van je lijstje. Deze doelen helpen je om gefocust te blijven en productief te werken.

3. ruim je werkomgeving op

Een schoon en opgeruimd buro, een lege mailbox en een frisse ruimte geven rust in je hoofd waardoor je lekkerder en efficiënter kunt werken. 

4. verricht 3 taken richting je doel(en)

Nu de boel aan kant is en je doelen opgesteld zijn, ga je voor jezelf 3 concrete taken bedenken die je vandaag gaat doen richting je doel(en). Zorg dat de stapjes klein zijn en spreek met jezelf af dat je iets leuks mag (bv koffie halen) doen als je een taak hebt afgerond. 

5. plan workouts voor de week in

Sporten schiet er vaak bij in als je het druk hebt. Maar het is zo nodig voor je lijf en ontspanning, dat je ze gewoon beter kunt inplannen. Dat kan van alles zijn; een avond wandelen met een vriendin, een rondje fietsen of een thuisworkout. Zo blijf je lekker fit en werk je met meer focus. 

6. maak tijd voor sociaal contact

Plan ook tijd in voor contact met vrienden en gezin. Zet het in je agenda en hou je eraan. Bedenk wat je gaat doen en zo kun je je er al op verheugen. Het zal je stemming en daardoor je werkhouding zeker goed doen. 

7. zorg dat je je ergens op kunt verheugen

Nu je stap 1 t/m 6 hebt doorlopen, ben je als het goed is vol goede moed om te gaan starten. Nog niet? Zorg dan dat er iets in je agenda komt te staan waar jij je op verheugd. Dan gaat die week zo voorbij en is het zo weer weekend.

 Lees het hele artikel van Sochicken hier

Succes en veel werkplezier deze week!

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 oktober 26

NAAR BOVEN