deutsch  english    

Zo zorg je goed voor je hersenen

Hij is een van de populairste onderwijzers van ons land: prof. dr. Erik Scherder. Vanaf donderdag geeft hij in de DWDD University drie boeiende colleges over de wondere wereld van het brein. Vandaag en overmorgen alvast wat breingeheimen op een rij.

Bewegen!

De beste manier om je hersenen fit oud te laten worden is door in beweging te blijven. Bewegen stimuleert de doorbloeding en doorbloeding is goed voor de voeding van de hersenen. Die voedingstoffen zorgen ervoor dat de verbindingen tussen de verschillende delen in het brein tot stand komen. Daardoor kun je dingen onthouden, op ideeën komen en informatie beter verwerken. Wie veel beweegt voedt de herenen meer en houdt die verbindingen langer in stand.

Stimuleer de frontale hersenen!

Beweging is het geheime wapen tegen dementie. De doorbloeding die op gang komt door beweging stimuleert vooral het frontale deel van de hersenen, het deel aan de voorkant van het hoofd. Hier wordt de zelfstandigheid en autonomie van iemand gereguleerd. Bovendien controleert het ook de rest van de hersenen en dus ons lichaam.

Meer breingeheimen? Kijk komende donderdag 30 april op deze site of (ook) naar DWDD University Presenteert: Het brein door Erik Scherders, NPO 1, Vara, 20.30 uur.

Wil je de tips in de praktijk brengen? Hier kun je terecht voor een proefles Tacoyo. Nog vele gezonde en vitale jaren toegewenst!

DWDD University

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2015 april 28

NAAR BOVEN