deutsch  english    

Gezond en langer leven in Blauwe Zones

Voor iedereen die langer en gezonder wil leven verzorgde Rivas Zorggroep onlangs in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ een Leefstijl-evenement. Veel bezoekers kwamen op de avond in De Palm in Papendrecht af. Thema van de avond was ‘Langer en gezonder leven: de blauwe zones’. Deze zones zijn vijf verschillende geografische gebieden waar bewoners veel ouder worden én langer gezond blijven dan de gemiddelde westerling. Jong en oud kregen praktische tips voor een gezonde leefstijl.

Spreker Lowie Van Doninck, onderzoeker bij de researchgroep Active Ageing van Avans Hogeschool, trapte af met een lezing over de Blauwe Zones. Van Doninck besprak onder andere de negen leefstijlen die in de vijf blauwe zones gemeenschappelijk zijn. Ook zoomde hij in op wat de bezoekers zelf kunnen doen voor een gezonde leefstijl.

Tacoyo was met haar unieke methode met een workshop aanwezig. Als je aan Tacoyo doet pas je spelenderwijs 5 van de negen oorzaken van gezondheid toe! Wil je ook gezonder, gelukkiger en vitaal ouder worden? Hier kun je terecht voor een proefles Tacoyo. Veel plezier!

Blauwe Zones

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2017 februari 17

 

Blauwe Zones
NAAR BOVEN